Det kan vara svårt i början att förstå exakt vad .NET Framework (ramverk) är. Ramverket består av (klass)bibliotek med mycket kod. All denna kod är uppdelad i olika moduler som kan användas beroende på vad vi vill ska utföras. Detta gör det hela väldigt flexibelt och lättanvänt. Vanliga programmeringsuppgifter finns alltså som mer eller mindre “färdiga” lösningar på som vi kan använda och slipper uppfinna hjulet igen. Funktioner såsom att läsa och skriva till en fil, ansluta till nätverk, databashantering, rita ut grafik på skärm, m.fl. är bara några exempel på funktioner som vi kan använda oss av vid behov när vi skapar egna program. Det finns tusentals med olika funktioner att välja mellan.

.NET Språket

Introduktion till VB.Net

Enligt Wikipedia definieras VB.Net som ”Visual Basic .NET (VB.NET), som är ett multi-paradigm, objektorienterat programmeringsspråk, implementerat i .NET Framework. Microsoft lanserade VB.NET 2002 som efterföljare till sitt ursprungliga Visual Basic-språk. ”VB.Net eller VB.Net står för Visual Basic.Net. VB.Net är ett programmeringsspråk som utvecklades av Microsoft år 2002. Det utvecklades eller implementerades i .Net-ramverket. På grund av dess implementering av.Net-ramverket har nyckelordet “.Net” kopplat till det.

Idag ska vi diskutera VB.Net. Det finns flera tekniker som finns där. All teknik är utvecklad med olika krav, var och en av dem har en annan aspekt att använda och utveckla olika produkter. På liknande sätt är VB.NET en av dem. Vi vill diskutera samma sak.

Förståelse

Det är ett modernt, objektorienterat och enkelt datorprogrammeringsspråk som har utvecklats av Microsoft. Det utvecklades för att kombinera funktionerna i .NET Framework tillsammans med den vanliga språkkörningen som ger produktivitetsfördelarna, som är Visual Basics signatur. Visual Basic .NET kallas ibland också VB.Net är ett OOP: s baserade programmeringsspråk som internt använder .NET Framework. Det är intressant att veta att även om VB.NET är en utveckling av äldre Visual Basic-språk, men det inte är bakåtkompatibelt med version VB6. Därför är kodkod som skrivits i tidigare eller äldre versioner inte kompatibel med VB.NET

Vi vill också berätta att applikationer som utvecklats med VB.Net kan köras inte bara på Windows utan också på olika operativsystem som Linux, OSX, etc.

MSSQL Server

MS SQL Server är Microsofts databashanterare. En databashanterare används för att hämta och modifiera data som lagras i en databas. Programspråket som används är SQL, Structured Query Language, som är standardiserat och används för att hantera data i många olika databaser. Det finns en rad olika SQL-databashanterare. Förutom MS SQL Server så finns till exempel MySQL, som är en något enklare variant, och PostgreSQL. 

MS SQL Server är en kraftfull databashanterare med hög prestanda och många funktioner. Idag är det en av de populäraste lösningarna, särskilt för Windows-användare och stora företag med hög belastning på sina databaser. 

Hur fungerar MS SQL Server och vad kan du göra?

MS SQL Server används för att hämta information från en databas när den information efterfrågas av andra applikationer. Informationen används sedan av applikationen så att den fungerar som den ska. Webbapplikationer som har utvecklats i ASP.net använder ofta MS SQL eftersom ASP.net ofta kräver en Windows Server.

Vad är fördelarna med MS SQL Server?

Den största fördelen med MS SQL Server är dess prestanda och effektiva användning av minne. MS SQL har dessutom många avancerade funktioner som gör att denna databashanterare ofta används av stora företag som kräver topp-prestanda. 

Det bör dock nämnas att MS SQL är ganska dyrt, särskilt om man behöver många licenser. Microsoft erbjuder dock två olika kostnadsfria specialversioner: MS SQL Server Developer och MS SQL Server Express. Dessa versioner är förenklade och har begränsade användningsområden. 

  • Användningen av säkerhet, ett högst skyddat programmeringsspråk, utöver en databas som anses vara de högsta skyddssystemen.
  • Skapa Windows-applikationer eller webbapplikationer associerade med en MSSQL Server-databas.
  • Bygg din app/webb som du vill ha den för ditt företag
  • Faktureringssystem
  • Lager Programvara
  • Program för alla typer av företag och system
  • Program som fungerar över nätverk och Internet
  • Bygg ditt program som du vill och planera för att underlätta ditt arbete